Pametne inštalacije

Popoln nadzor na dosegu roke


1.korak
Kakovostne računalniške storitve

2.korak
Zaupanja vreden računovodski servis

3.korak
Kreativne spletne rešitve

4.korak
Pametne inštalacije

Pametne/Inteligentne Inštalacije

Vedno bolj jasno postaja, da je računalniška tehnologija prodrla tako globoko v naša življenja, da brez nje ne moremo več. Čeprav nekateri nad tem nekoliko vihajo nosove, pa je dejstvo, da nam sodobna tehnologija precej olajša življenje in nam omogoča, da v družbi, kjer nam kronično primanjkuje časa, najdemo čas tudi zase. Pametne inštalacije so zanesljivo ena izmed čudovitih 'pogruntavščin' sodobnega sveta, ki ima številne prednosti. Takšne inteligentne inštalacije, ki so bile še pred nekaj desetletji popolna neznanka, so danes na trgu nekaj povsem običajnega. Izraz pametna hiša je prišel v običajno vsakdanjo rabo. Zakaj? Ker so pametne inštalacije praktične in učinkovite, hkrati pa cenovno dostopne.

Pametna oziroma inteligentna hiša je zanesljivo hiša prihodnosti, izraz pa pomeni stavbo, v kateri so nameščene pametne inštalacije. Gre za sistem, v katerega so povezani različni elementi, ki v vaši hiši poskrbijo za varnost, udobje in varčevanje, upravljate pa jih lahko z enim samim pripomočkom. Inteligentne inštalacije na primer lahko poskrbijo za ogrevanje stanovanj glede na zunanjo temperaturo, prilagodijo spuščanje senčil na oknih, zapiranje oken, glede na jakost svetlobe za prižiganje luči, poskrbijo za zalivanje vrta, zaznajo požar, uhajanje vode ali plina in vas o tem obvestijo, zaznajo vlom, poskrbijo za priklapljanje oziroma izklapljanje različnih aparatov …

Možnosti je tako rekoč nešteto, vse pa so namenjene temu, da je vaš dom varnejši in udobnejši.

Za uporabnika sistema pametna hiša je na prvem mestu udobje, nezanemarljiv pa je tudi prihranek energije, saj so številna vsakodnevna opravila pod nadzorom inteligentne inštalacije. Na dolgi rok, pametna hiša ogromno privarčuje in razbremeni družinski proračun, veliko pa je vredna popolna brezskrbnost in lagodnost, ki jo nudi. Pametne inštalacije tako na primer poskrbijo za ustrezno ogrevanje vsakega prostora v hiši posebej, po vnaprej določenih časovnih in temperaturnih parametrih.

Prav tako pametne inštalacije prevzamejo nadzor nad avdio in video sistemi, razsvetljavo v hiši in senčili, kar je zelo dobrodošlo, tudi ko je hiša prazna, saj ves čas daje vtis da je nekdo doma. Naprave delujejo v različnih intervalih, razsvetljava v hiši oz. luči se prižigajo izmenično in naključno v različnih prostorih ter tako odganjajo nepovabljene goste s slabimi nameni in jih odvračajo od morebitnega vloma. Inteligentne inštalacije ne le, da omogočajo velike prihranke pri porabi energije za razsvetljavo v hiši, ogrevanje, ohlajanje… temveč poskrbijo tudi za večjo varnost, kar je v današnjih časih še kako dobrodošlo. Če pa se zgodi, da do neljubega dogodka vseeno pride, inštalacija pametne hiše posreduje glasovno ali kratko besedilno sporočilo na mobilni telefon ali računalnik lastnika, v istem trenutku ko zazna nepredvidene spremembe.

Jung

JUNG rešitve tvorijo spreten most med gradbeno tehnologijo, ki je odporna na prihodnost, in estetsko zasnovo "Made in Germany". Sistemi JUNG ponujajo rešitve za prihodnost – tako za klasično električno inštalacijo kot tudi za inteligentni nadzor zgradb. Enostavna namestitev in zagon sta prav tako pomembna kot enostavno za uporabo in zanesljivo delovanje. Sodobna stikala A CREATION dajejo ton vsakemu prostoru. Serija naredi prepričljiv vtis s svojo jasno strukturo in izbiro materialov.

JUNG, specialist za tehnologijo gradbenih sistemov, in Siedle, specialist za gradbeno komuniciranje, združujeta moči. Siedle pridobi dostop do sveta stikal in gradbene tehnologije KNX, medtem ko se JUNG zanaša na izkušnje in inovativne moči podjetja Siedle. V okviru tega sodelovanja JUNG in Siedle ponujata električne inštalacije od stikalnih sistemov, ustreznih notranjih postaj in avtomatizacije zgradb s KNX do celotnega nabora vratnih komunikacij Siedle. Ti vključujejo aplikacije, mobilno video komunikacijsko postajo Scope in sistemske razširitve, kot so nabiralniki, nadzor dostopa in razsvetljava. Postaje iz Siedle in notranje postaje iz JUNG so združljive prek In-Home busa.

Moduli s tipkami F 50 KNX so na voljo v standardni in univerzalni različici kot 1-, 2-, 3- in 4-sklopni. Za dodatno funkcionalnost je enoto mogoče kombinirati s podaljškom s tipkami. Vtiskovanje velikega območja označevanja zagotavlja jasno dodelitev funkcij. Z grafičnim orodjem JUNG lahko tipke označite z visokokakovostnim laserskim graviranjem ali barvnim tiskanjem – enostavno, na spletu in v skladu z vašimi osebnimi zahtevami.

Povečajte si možnosti za poslovni uspeh!

Zagotavljamo vsa orodja, potrebna za odlično predstavitev vašega podjetja na spletu.

ESET