Računalniške novice

Vse kar vas zanima v zvezi z računalništvom

Novica1

Pri podjetju Samsung so prijetno presenetili s pričetkom prodaje novega prenosnega računalnika Galaxy Chromebook 2-v-1. Tu dejansko gre za večopravilno napravo, ki jo lahko uporabljamo tako kot klasični prenosni računalnik kot tablični računalniki. Piko na i pa daje superkakovostni zaslon AMOLED s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčno diagonalo, saj lahko slike izrisuje z impresivno ločljivostjo 3.840 x 2.160 slikovnih točk.

Prenosni računalnik Samsung Galaxy Chromebook 2-v-1 je seveda opremljen tudi z nadvse zmogljivo strojno opremo. Ta namreč razpolaga z Intelovimi procesorji desete generacije, z do 16 gigabajti sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State z do enim terabajtom prostora. Novost seveda podpira tudi najnovejše tehnologije, kot je na primer brezžična povezava Wi-Fi 6.

Inženirji podjetja Samsung so prenosni računalnik Chromebook 2-v-1 opremili s kar dvema kamerama, in sicer sprednjo ločljivosti enega milijona slikovnih točkj in zadnjo ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Tu sata na voljo tudi dva mikrofona za kakovostnejše video konference in klice. Bralnik prstnih odtisov bo poskrbel za varnost podatkov, za kakovosten zvok pa sta na voljo zvočnika zmogljivosti dveh vatov. Tu je seveda na voljo še osvetljena tipkovnica, znotraj všečnega ohišja pa najdemo še Samsungovo digitalno pero S-Pen.

Ohišje prenosnega računalnika Samsung Chromebook 2-v-1 je namrejeno iz aluminija in je opremljena z dvema vmesnikoma USB-C. Za dolgo avtonomijo delovana skrbi baterija zmogljivosti 49,2 vatnih ur, prenosnik pa meri 302,6 x 203,2 x 9,9 milimetrov in tehta 1,04 kilogramov. Za vstopni model prenosnega računalnika Samsung Chromebook 2-v-1 je v Združenih državah Amerike treba odšteti okoli preračunanih 900 evrov. Na njem pa je seveda nameščen Googlov Chrome OS.