Računalniške novice

Vse kar vas zanima v zvezi z računalništvom

Pri podjetju Asus so se ponovno izkazali na področju osebnih računalnikov, in sicer s pripravo oblikovno všečnega in zmogljivega prenosnega računalnika družine Chromebook. Tu gre za prenosnik Asus Chromebook Flip C436, ki temelji na deseti generaciji Intelovih procesorjev (Comet Lake) in je zasnovan po smernicah projekta Athena. Novost ima za prikazovanje slik na voljo 35,6-centimetrski oziroma 14-palčni zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, ki je pričakovano oblutljiv na dotik in celo podpira digitalna peresa.

Nezmogljivejši model prenosnega računalnika Asus Chromebook Flip C436 bo brez težav prepričal tudi najzahtevnejše, saj je opremljen z Intelovim procesorjem Core i7-10510U, 16 gigabajti sistemskega pomnilnika in 512 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Ker gre tu za vrhunski prenosnik, ne preseneča, da je ta opremljen tudi z osvetljeno tipkovnico. Za dodatno varnost je na voljo bralnik prstnih odtisov, med brezžičnimi tehnologijami pa sta podprti nepogrešljivi brezžični povezavi Wi-Fi 6 in Bluetooth 5.0

Ker prenosni računalnik Asus Chromebook Flip C436 v debelino meri le 13,71 milimetrov, ne preseneča, da je ta opremljen zgolj z dvema podatkovnima vmesnikoma USB 3.2 Gen1 (Type-C) in nima na voljo klasičnega mrežnega priključka. Baterija kapacitete 42 vatnih ur mu zagotavlja do 12 ur avtonomije delovanja, za kakovosten zvok pa skrbijo štirje zvočniki Harman Kardon, ki so nadvse cenjeni tudi med najzahtevnejšimi ljubitelji glasbe.

Prenosni računalnik Asus Chromebook Flip C436 bo naprodaj najkasneje v drugem četrtletju letošnjega leta. Za vstopno različico novosti bo v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 448 evrov. To niti ni veliko glede na to, kaj novost dejansko ponuja.


include('footer.php');