Računalniške novice

Vse kar vas zanima v zvezi z računalništvom

Nedavno smo poročali o tem, da je končna različica spletnega brskalnika Edge s pogonom Chromium sedaj na voljo vsem uporabnikom operacijskega sistema Windows 10, ti pa ga bodo prejeli kot del splošne posodobitve. Novost omogoča uvoz vseh nastavitev, gesel, zaznamkov, najbolj obiskanih strani in celo sinhronizacijo z vašim aktivnim računom za brskalnik Chrome. To bi dejansko olajšalo prehod iz najbolj priljubljenega spretnega brskalnika.

Novi spletni brskalnik Microsoft je že naletel na veliko pozitivnih kritik, saj kot že omenjeno temelji na odprtokodnem pogonu Chromium podjetja Google. Priljubljen odprtokodni pogon danes v praksi uporablja kar nekaj spletnih brskalnikov, kot so Brave, Opera in Vivaldi. Mozllla in pa Applov Safari sta ena izmed redkih izjem, ki še vedno ostajata pri tem neodvisna in uporabljata svoj lasten pogon, a prej ali slej bodo tudi ti preklopili na pogon Chromium.

Če vas je novi spletni brskalnik podjetja Microsoft prepričal, ga lahko na vašo napravo prenesete in namestite tudi ročno. Namestitvena datoteka je na voljo na spletni povezavi https://www.microsoft.com/en-us/edge. Novi Edge lahko namestimo na bogato paleto operacijskih sistemov, in sicer Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, macOS ter celo na mobilna operacijska sistema iOS in Android. Novost se nedvomno splača vsaj preizkusiti.


include('footer.php');