Spletni razvoj

Vse kar vas zanima v zvezi z spletno tehnologijo

Vse bolj se zavedamo, da so naši osebni podatki eno najdragocenejših, a tudi najbolj ranljivih stvari, s katerimi razpolagamo. To je tudi razlog, zakaj od številnih podjetji zahtevamo, da so naši podatki tudi ustrezno varovani. Tega se zavedajo tudi pri podjetju Verizon, saj so predstavili povsem nov spletni iskalnik Yahoo OneSearch, katerega ključna naloga je varovanje zasebnosti uporabnikov svetovnega spleta in spletnih storitev.

Spletni iskalnik Yahoo OneSearch zasebnost končnega uporabnika varuje na način, da ne hrani njegove zgodovine iskanja, ne shranjuje naslovov IP ali njegove lokacije. Tu dejansko ni prilagojenega profiliranja uporabnikov ali optimizacije iskanja, ki je pisana na kožo končnemu uporabniku. Informacije o iskalnih izrazih so šifrirane za zaščito pred oglaševalci in storitvami, ki zbirajo uporabniške podatke, kar še dodatno varuje zasebnost uporabnikov.

V varovanje zasebnosti uporabnikov usmerjen spletni iskalnik Yahoo OneSearch je na voljo za brezplačno uporabo. Ta je na voljo za uporabnike osebnih računalnikov (https://www.onesearch.com/) ter mobilnih naprav Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yahoo.onesearch) in iOS (https://apps.apple.com/ch/app/yahoo-search/id361071600?l=en). Priporočamo vam, da ga vsaj preizkusite, saj gre za več kot odlično spletno storitev.